Mindful Run 4 Kids

Vanaf nu ben ik ook gecertificeerd Mindfulrun4kids Coach. Voor meer informatie bel of mail mij en ik vertel je wat de mogelijkheden zijn. Mindful Run 4 Kids staat voor de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en in beweging zijn. Met als resultaat: betere focus, meer positieve energie, meer bewustzijn, betere prestaties (ook op school) en meer ontspanning.

Mindful Run 4 Kids ‘Een 4-weekse Actief-, Beweeg- en Mind programma waar fun een grote rol in speelt. Mindful Run4Kids is gebaseerd op elementen uit het nationale Mindful Run programma. Mindful Run4Kids is ontwikkeld speciaal voor kinderen van 6-18 jaar.

De 4 weekse cursus bestaat uit vier verschillende thema weken. Iedere week heeft dus een eigen karakter.  De cursus bevalt veel spel, bewegings- en stilte oefeningen. Op deze wijze wordt er spelenderwijs bewustzijn gecreëerd, waardoor het gemakkelijker wordt de aangereikte kennis in het dagelijkse leven toe te passen. Samen conditie opbouwen, niet enkel in het lichaam, maar ook de geest.

Aandachts-, concentratie-, bewegings- en speloefeningen leren kinderen kijken naar zichzelf, hun ademhaling en naar wat ze waarnemen. Kinderen en jongeren worden hierdoor meer bewust van gedachten, gevoelens, beelden en geluiden. Dit versterkt hun aandacht en concentratie en hierdoor komen ze emotioneel meer in balans. Doordat ze vertrouwd raken met eigen gedachten en gevoelens ontstaat er meer begrip en acceptatie voor zichzelf.

Met als resultaat:

  • beter kunnen concentreren (bij je aandacht blijven)
  • meer zelfvertrouwen
  • dat dingen vanzelf goed komen (minder piekeren)
  • meer rust in hoofd en lijf te ontwikkelen
  • gevoelens te leren kennen
  • niet op alles meer te hoeven reageren
  • vriendelijker te zijn voor zichzelf en anderen
  • beter om te gaan met sombere buien en angstgevoelens


Waarom (buiten) in beweging zijn?
‘Buiten kinderen zijn gezondere kinderen’. Kinderen die veel bewegen scoren ook beter op school. Bewegen is goed voor de schoolprestaties van kinderen.

Meer informatie voor Mindful Run 4 kids vind je hier