Runningtherapie

Runningtherapie is rustig hardlopen om je psychische conditie te verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het zeer rustig opbouwen is kenmerkend voor runningtherapie. Runningtherapie is niet prestatie gericht. Het ervaren van plezier en ontspanning staan voorop. Door op een rustige manier hard te lopen zullen de gevoelens van stress, vermoeidheid en angst verminderen en je stemming verbeteren. Naast dat Runningtherapie je psychische conditie verbetert geeft het ook verbeteringen qua conditie en uithoudingsvermogen.


Runningtherapie is uitermate geschikt voor mensen die de volgende klachten ervaren:

Angst en paniekaanvallen
Depressieve en/ of stemmingswisselingen
Stress gerelateerde klachten
Burn- out of overspanningsklachten
Vermoeidheidsklachten
Slechte lichamelijke conditie
Slapeloosheid e n rusteloosheid

‘Met runningtherapie loop je letterlijk de stress uit je lijf’

Hoe werkt runningtherapie?

Hardlopen zorgt voor de aanmaak van hormonen die ervoor zorgen dat je geestelijk en lichamelijk fit blijft. Je maakt gelukshormonen aan (endorfine, dopamine en serotine) het stresshormoon neemt af (cortisol).

Onderzoek heeft aangetoond dat je na een half uur sporten los bent van je dagelijkse routine. De gelukshormonen nemen de plek in van de stresshormonen.

Intake

Voorafgaand aan een runningtherapie traject vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit intakegesprek bespreken we je vraag en kijken we naar je fysieke en mentale gezondheid.

Het traject duurt gemiddeld 8 weken.

10 weken 550.00 euro

Persoonlijke begeleiding, wekelijks app contact, en evaluatie.

Ik ben geregistreerd Runningtherapeut bij Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland

Videotip: https://youtu.be/G46zmPcPf_M